Beste sportieveling, 

Dit jaar komt er géén traditionele verkoop met vrijwilligers. De plantjesverkoop zal volledig online gebeuren. Daarbij hebben we jouw hulp nodig. 
Duffel zou dit jaar voor het 26ste jaar op rij, de baan op gaan om plantjes te verkopen voor het jaarlijkse Plantjesweekend voor Kom Op Tegen Kanker (KOTK) om Vlaanderen op te fleuren met witte en roze azalea’s, én om kankerpatiënten een groot hart onder de riem te steken. Maar helaas, hoe microscopisch klein het coronavirus ook is, grote gevolgen heeft het. Zo ook voor het Plantjesweekend.   

Waarom geen traditionele verkoop? 
Met het coronavirus willen we geen risico’s nemen. Jullie gezondheid en die van de kopers en ieders omgeving gaat voor. Bovendien is een traditionele verkoop met de huidige veiligheidsmaatregelen onmogelijk. KOTK en lokaal bestuur Duffel hopen op jullie begrip en willen jullie alvast bedanken voor de energie die jullie al in voorbereidingen hebben gestoken. Met de opbrengst realiseert Kom op tegen Kanker broodnodige steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. 

 Zo verloopt de onlineverkoop en het afhalen 
Niet te lang getreurd dus, want er is ook goed nieuws: het Plantjesweekend wordt zelfs een Plantjesmaand, weliswaar online. Dit is de timing: 

  • tot 20 september:  ditis de periode om promotie te maken en om plantjes te bestellen.  Ben je een vereniging, maak dan je leden warm om zelf een plantje te kopen of om een coronaproof-actie op te zetten om zoveel mogelijk plantjes te verkopen.  Uiteraard kan je ook gewoon 1 plantje online bestellen! Dat bestellen gebeurt vóór 20/9 via plantjesweekend.be. De betaling gebeurt direct online.  
  • 21 tot 30 september: Hoe geraakt het plantje bij jou?

o   in Duffel zijn 2 afhaalmomenten en 3 afhaalpunten voorzien:  

  • woensdag23/9 van 14.00 tot 17.00 uur 
  • zaterdag26/9 van 10.00 uur tot 16.00 uur 
  • ditzijn de afhaalpunten: 
  • Bibliotheek Duffel, Onze-Lieve-Vrouwelaan 1
  • Technisch Centrum, Norbertijnerlei40 
  • gemeentelijkelagere school De Meyl, Mijlstraat 91 

o   je kan je plantje(s) ook oppikken bij een AVEVE-filiaal tussen 26 en 30 september (dichtstbijzijnde AVEVE’s zijn Itegem, SKW, Kontich, Lier) 

o   tegen een meerkost wordt het plantje ook bij je thuis afgeleverd   

 We hebben jullie hulp nodig! 
En wel voor het volgende: 

  • maak je gezin, familie, collega’s, sportclub, jeugdvereniging, toneelvereniging,…warm voor deze onlineverkoop: gebruik social media en het online promotiemateriaal 
  • vat post in één van de Duffelse afhaalstanden op woensdag 23 en/of zaterdag 26 september. Interesse? Schrijf je dan in via dit formulier . Zo komen ze plantjes zeker terecht!

 Duffel is er sinds het begin bij… Daar zijn we al trots op! We rekenen ook tijdens dit uitzonderlijke jaar er weer op, dat Duffelaars massaal plantjes zullen kopen en dat corona hen hierin niet zal tegen houden!  Vul dus als de bliksem dat formulier in! 

 Meer informatie bij de gemeentelijke welzijnsdienst via vrijetijd@duffel.be .  Uiteraard kan je ook alle info terugvinden op www.plantjesweekend.be.

#vanduffelaarsvoorduffelaars